De chef

Culinaire mastermind van de Amsterdam Dinner Train is de bekende chef Julius Jaspers. Hij presenteerde en was jurylid van zowel ‘Topchef’ en ‘Masterchef’ in Nederland.

Jaspers, naast topkok en auteur, is eigenaar van de Julius Bar&Grill en de HappyHappyJoyJoy-restaurants, zag een kinderdroom uitkomen met de Amsterdam Dinner Train. “Ik heb treinen altijd al fascinerend gevonden. Mijn visie op koken, ‘smart cooking’ is absoluut van toepassing op het koken aan boord van een trein. Het draait allemaal om een hele goede voorbereiding.”

Julius schreef inmiddels vijf ‘Smart Cooking’-boeken en presenteerde onlangs ‘Smart BBQ’. 

Samen met zijn vrienden reisde hij onlangs naar Vietnam om een liefdadigheidsdiner te maken. Voor velen onbekend is het feit dat Jaspers 15 jaar geleden een weeshuis opzette in Ho Chi Min-stad, Vietnam, waar 30 weeskinderen een thuis vinden (Kids In Distress). Inmiddels zijn er vijf van zulke weeshuizen die plek bieden aan 150 kinderen.