Menu

Topchef Julius Jaspers maakt een uniek menu voor de Amsterdam Dinner Train, dat door onze koks aan boord van de trein wordt bereid. We bieden vier menu’s: vlees, vis en vegetarisch and a gluten- en lactosevrij menu.

Je kunt je menuvoorkeur opgeven bij het reserveren van het ticket. Aan boord van de trein kiest u een begeleidende wijn of bier bij iedere gang.

Vleesmenu
Aperitief Sparkling Shiraz “Azahara”, Australië.
Appetizer Crostini met steak tartaar met een lichte knoflookcrème.
Wijn Montalis rosè, ’15, Grenache/Syrah, Lanquedoc, Frankrijk.
Bier Affligem Blond, België.
Starter Fried tostada met gegrilde rundercarpaccio, crème van Parmezaan en rucolapesto.
Wijn Pinot grigio, ’15, L’elfo, Sacchetto Venetië, Italië.
Bier Oedipus Thai Thai, Tripel, België.
Tussen Vichysoisse: Louis Diat’s versie van een Zuid-Franse groentesoep met aardappel en prei en een garnituur van gebakken bacon, ei en kruiden.
Hoofd Zachtgegaarde rundersukade met een jus van salie, mousseline van aardappel en knolselderij, seizoensgroenten en gremolata.
Wijn Cabernet sauvignon reserve ’14 Carmen, Chili.
Bier Brand IPA, Limburg, Nederland.
Dessert Tartelette van in rode wijn gestoofde peer met frangipane, karamel en een mandarijnsorbet.
Nespresso-koffie en een selectie van theesoorten.

Vismenu
Aperitief Sparkling Shiraz “Azahara”, Australië.
Appetizer Crostini met tartaar van haring, groene appel en crème fraiche.
Wijn Montalis rosè, ’15, Grenache/Syrah, Lanquedoc, Frankrijk.
Bier Affligem Blond, België.
Starter Fried tostada met huisgerookte zalm, remoulade van rauwe zalm en zalmeitjes en met olijfolie aangemaakte waterkers.
Wijn Pinot grigio, ’15, L’elfo, Sacchetto Venetië, Italië.
Bier Oedipus Thai Thai, Tripel, België.
Tussen Vichysoisse: Louis Diat’s versie van een Zuid-Franse groentesoep met aardappel en prei en een garnituur van gebakken brood, ei en kruiden.
Hoofd Doradefilet met gegrilde wintergroentes en sauce antiboise.
Wijn Sauvignon Blanc '16, Robertson, Zuid-Afrika.
Bier Brand IPA, Limburg, Nederland.
Dessert Tartelette van in rode wijn gestoofde peer met frangipane, karamel en een mandarijnsorbet.
Nespresso-koffie en een selectie van theesoorten.

Vegetarisch menu
Aperitief Sparkling Shiraz “Azahara”, Australië.
Appetizer Crostini met avocadospread en Parmezaanse kaas.
Wijn Montalis rosè, ’15, Grenache/Syrah, Lanquedoc, Frankrijk.
Bier Affligem Blond, België.
Starter Quinoasalade met geroosterde groente en piccalillycrème.
Wijn Pinot grigio, ’15, L’elfo, Sacchetto Venetië, Italië.
Bier Oedipus Thai Thai, Tripel, België.
Tussen Vichysoisse: Louis Diat’s versie van een Zuid-Franse groentesoep met aardappel en prei en een garnituur van gebakken brood, ei en kruiden.
Hoofd Bladerdeeg vol au vent met ragout van paddenstoelen, ui, sjalot en peterselie en een salade van groene kruiden.
Wijn Cabernet sauvignon reserve ’14 Carmen, Chili.
Bier Brand IPA, Limburg, Nederland.
Dessert Tartelette van in rode wijn gestoofde peer met frangipane, karamel en een mandarijnsorbet.
Nespresso-koffie en een selectie van theesoorten.

Gluten- en lactosevrij menu
Aperitief Sparkling Shiraz “Azahara”, Australië.
Appetizer Crostini (glutenvrij) met steak tartaar met een lichte knoflookcrème.
Wijn Montalis rosè, ’15, Grenache/Syrah, Lanquedoc, Frankrijk.
Bier Affligem Blond, België.
Starter Huisgerookte zalm, remoulade van rauwe zalm en zalmeitjes en met olijfolie aangemaakte waterkers.
Wijn Pinot grigio, ’15, L’elfo, Sacchetto Venetië, Italië.
Bier Oedipus Thai Thai, Tripel, België.
Tussen Vichysoisse: Louis Diat’s versie van een Zuid-Franse groentesoep met aardappel en prei en een garnituur van gebakken bacon, ei en kruiden.
Hoofd Doradefilet met gegrilde wintergroentes en sauce antiboise.
Wijn Cabernet sauvignon reserve ’14 Carmen, Chili.
Bier Brand IPA, Limburg, Nederland.
Dessert Tartelette van in rode wijn gestoofde peer met frangipane, hazelnootcrème en een mandarijnsorbet.
Nespresso-koffie en een selectie van theesoorten.